Aktuality

Město Písek poděkovalo složkám IZS

09. 06. 2021

V Písku proběhlo 8.6.2021 na nádvoří knihovny předání Pamětních dekretů města Písku, jako výraz poděkování složkám Integrovaného záchranného systému a krizovým školám za práci během pandemie Covid-19.

Díky jejich nasazení se situaci v Písku podařilo zvládnout. Starostka Eva Vanžurová a místostarosta Ondřej Veselý osobně poděkovali představitelům Nemocnice Písek, Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje - Oblastního střediska Písek, Územního odboru Písek Policie ČR, Městské policie Písek, Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje – Územní odbor Písek, Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Písku a pedagogům ze ZŠ J. K. Tyla, ZŠ E. Beneše a 15. mateřské školy v Erbenově ulici, kteří se po celou dobu věnovali dětem pracovníků potřebných profesí.

„Pro nás všechny to byla úplně nová zkušenost. Museli jsme řešit problémy, se kterými jsme se nikdy dříve nesetkali. Krizový štáb musel reagovat na stále nová omezující opatření vlády a Ministerstva zdravotnictví a zajistit jejich dodržování. Přesto se podařilo situaci v našem městě zvládnout, a to i díky skvělé spolupráci se zdravotníky, policisty, profesionálními i dobrovolnými hasiči a našimi krizovými školami, které zajišťovaly péči o děti zaměstnanců integrovaných složek v době, kdy byly školy zavřené. Doufejme, že se situace z tohoto a minulého roku už nebude opakovat,“ řekla starostka Eva Vanžurová. 

Zvláštní poděkování patří podle starostky především zdravotníkům, záchranářům, zdravotním sestrám a lékařům, kteří řadu měsíců poskytovali péči pacientům s těžkým průběhem covidu a s velkým nasazením bojovali o jejich životy. „I když zdravotníci říkají, že to je jejich práce, zaslouží si od nás nesmírné uznání,“ doplnila.

 

Petra Měšťanová, tisková mluvčí města Písek

 

Pamětní dekret města Písek
Zástupci složek IZS na slavnostním aktu
MUDr. Daniela Chyská, současná vedoucí lékařka ZZS JčK OS Písek
Paní Hana Peterková ZZS JčK OS Písek
MUDr. Vratislav Němeček, ZZS JčK OS Písek
Město Písek poděkovalo složkám IZS
Město Písek poděkovalo složkám IZS
Zástupci ZZS JčK na slavnostním aktu
Zástupci ZZS JčK na slavnostním aktu