Aktuality

KCC připravilo pro naše záchranáře webinář

29. 04. 2021

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje již 5 let úspěšně spolupracuje s Centrem vysoce specializované cerebrovaskulární péče (KCC - dříve Komplexní cerebrovaskulární centrum) Nemocnice České Budějovice, a.s.. Naši záchranáři jsou pravidelně dvakrát ročně školeni v problematice cévních mozkových příhod. Tato školení slouží k zrychlení a zpřesnění přednemocniční diagnostiky a správnému směrování pacienta do příslušného iktového centra. Ani letos tomu nemohlo být jinak!

Vedoucí lékařka Centra vysoce specializované cerebrovaskulární péče MUDr. Miroslava Nevšímalová přizpůsobila formu školení současným opatřením a pro jihočeské záchranáře připravila sérii on-line webinářů za využití grafických podkladů Iniciativy Angels.

Dlouholetá snaha KCC a ZZS JčK o zlepšování kvality poskytované péče pacientům s cévní mozkovou příhodou nespočívá jen v periodickém školení našich zdravotníků, ale také ve zvyšování efektivity v návaznosti péče tak, aby byla pacientům poskytnuta vysoce specializovaná péče včas. O tom, že úspěšně, svědčí i ocenění titulem Platinum Stroke Center, které Centrum vysoce specializované cerebrovaskulární péče Nemocnice České Budějovice, a.s. získalo od mezinárodní agentury Angels právě za kvalitu péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou. Jedná se o nejvyšší stupeň v kvalitě poskytované péče.

KCC připravilo pro naše záchranáře webinář
KCC připravilo pro naše záchranáře webinář