Aktuality

ZZS JčK na výstavě FUTURE FORCES EXHIBITION

19. 10. 2018

Zdravotnická záchranná služba JčK ve dnech 17. – 19.10.2018 prezentovala na výstavě Future Forces Exhibition v Praze sanitní vozidlo se speciální úpravou pro převoz pacientů s vysoce nakažlivou nemocí.

Future Forces Exhibition (FFE) je mezinárodní výstava představující nejnovější technologie a přístupy k zajištění obrany a bezpečnosti na národní i mezinárodní úrovni. Výstava nabízí jak statické, tak i dynamické ukázky, prezentaci současných a budoucích potřeb ozbrojených a bezpečnostních sil, nejnovějších technologií a vědeckovýzkumných programů s cílem zapojení všech relevantních subjektů tak, aby vzájemná spolupráce byla co nejefektivnější.

Výstava se koná v rámci mezinárodního projektu Future Forces Forum, jehož nedílnou součástí je mezinárodní kongres World CBRN & Medical Congress (CEBIRAM). Na mezinárodní úrovni se zde setkávají civilní a vojenští odborníci, zástupci státní správy, průmyslu, univerzit a vědeckovýzkumných center.

O aktivní účast na FFE byla ZZS JčK požádána na základě doporučení ředitele NATO Centra of Excellence JCBRND ve Vyškově na Moravě, plk. (gšt) Ing. Vratislava Osvalda a Ředitele Agentury vojenského zdravotnictví, Brigádního generála MUDr. Zoltána Bubeníka.

  

ZZS JčK ve vnitřní expozici představila sanitní vozidlo vybavené speciální filtro-ventilační jednotkou pro převoz infekčních či jinak kontaminovaných pacientů a biovak od rakouské firmy Blaschke (CASUALTY BAG “VBS-93- K” s NBC filtry “SBV-93”), kterým je Biohazard tým ZZS JčK nově vybaven. Na venkovní ploše byla vystavena další tři zásahová vozidla z vozového parku ZZS JčK – vozidlo pro řešení následků mimořádných událostí (Iveco Daily, vybavené OOPP, speciálními prostředky, nafukovacím stanem, elektrocentrálou, …), terénní sanitní vozidlo na podvozku VW Amarok a nejnovější typ vozidla pro potkávací systém ZZS JčK, Škodu Karoq.

fotogalerie