Aktuality

Záchranáři ve Vodňanech se přestěhují do nového zázemí

09. 04. 2019

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje dne 5. 4. 2019 převzala nové zázemí pro výjezdovou základnu ve Vodňanech. Rekonstrukci nových prostor v budově polikliniky pro potřeby záchranné služby realizovalo a financovalo město Vodňany.

Slavnostního předání proběhlo v pátek dopoledne v budově polikliniky za přítomnosti starosty města Vodňany Milana Němečka, ředitele ZZS JčK MUDr. Marka Slabého, zástupců města Vodňany Václava Heřmana a Ing. Šárky Růžičkové, vedoucí lékařky MUDr. Zuzany Hornychové a dalších vážených hostů.

Záchranáři doposud sídlili v jiné části budovy, a to hned na několika patrech. Toto uspořádání bylo z provozních důvodů velmi nepraktické. Díky výborné spolupráci s městem Vodňany se podařilo vyčlenit nové prostory a zrekonstruovat tak, aby plně vyhovovaly požadavkům na provoz ZZS a platné legislativě. V dohledné době se tak budou moci záchranáři přestěhovat do nového kvalitního zázemí se samostatným vchodem.

Vedoucí odboru správy majetku a investic Ing. Šárka Růžičková uvedla, že se jedná o první etapu rekonstrukce. V druhé části by měla proběhnout přestavba garáží a přilehlého dvora. ZZS Vodňany zde bude mít garážové stání pro výjezdovou sanitku a tím se završí sjednocení zázemí výjezdové základny.

Fotogalerie