Aktuality

Lipno dětem aneb den s Integrovaným záchranným systémem

20. 09. 2018

První sobotu v září se naši záchranáři zúčastnili Dne s Integrovaným záchranným systémem v Lipně nad Vltavou. Stejně jako v minulých letech, si zde složky Integrovaného záchranného systému připravili zajímavý celodenní program pro rodiny s dětmi. V atraktivním prostředí Stezky korunami stromů a Království lesa si mohli návštěvníci prohlédnou techniku a vybavení jednotlivých složek IZS. Letos poprvé se Dne IZS na Lipně zúčastnili i naši partneři z nadačního fondu Kryštůfek se soutěží "Malování s Kryštůfkem".

V průběhu celého dne probíhaly na prostranství u Království lesa komentované ukázky činností záchranářů, hasičů i policie např. hašení, ukázky resuscitace, práce jízdní policie a policejních kynologů a řady dalších činností IZS.

Na stánku ZZS JčK si veřejnost mohla prohlédnout kompletně vybavené sanitní vozidlo a dozvědět se více o činnosti zdravotnické záchranné služby, poskytování první pomoci a jak volat na linku 155. Především děti s radostí využívaly možnost osahat si záchranářské vybavení a vyzkoušet si práci záchranářů. Dospělí návštěvníci dávali přednost nácviku resuscitace pacienta na připraveném modelu. Akce se opět setkala s velkým zájmem a pozitivními ohlasy ze strany veřejnosti.

Fotogalerie