Aktuality

MU Ločenice

30. 11. 2017

Dnes 30.11.2017 v 8:20 byla na zdravotnické operační středisko (ZOS) nahlášena dopravní nehoda linkového autobusu u obce Ločenice. Podle prvních informací se na místě nacházel větší počet zraněných osob. K místu události zamířilo pět týmů rychlé zdravotnické pomoci, dvě lékařské posádky rendez-vous a vzlétl i vrtulník LZS Bechyně. Vyjelo i vozidlo pro řešení následků mimořádné událost ZZS JčK a všechny složky IZS.

V autobuse cestovalo třináct osob a řidič. Záchranáři na místě vyšetřili všech 14 účastníků DN a jednoho svědka nehody. Do nemocnice bylo převezeno posádkami ZZS JčK jedenáct osob. Dva mladíci po ošetření odcestovali s HZS do Českých Budějovic, jejich stav nevyžadoval další lékařskou péči. Jeden nezraněný muž zůstal na místě.

Nejzávažněji byl zraněn jeden z cestujících - mladý muž, při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění neslučitelná se životem a bohužel zemřel přímo na místě nehody. Žena středního věku utrpěla těžká zranění v oblasti hlavy a trupu. Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče byla pacientka letecky transportována na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Sem byl letecky transportován i druhý těžce zraněný pacient, muž středního věku. Při střetu utrpěl poranění hlavy, trupu a dolní končetiny, záchranáři ho uložili do celotělové matrace, zajistili žilní vstup a podali nezbytné léky.

Dalších devět lehce zraněných osob záchranáři na místě ošetřili a poté převezli do nemocnice. Jednalo se převážně o zranění v oblasti horních končetin a hlavy. Z toho pět pacientů na úrazovou ambulanci do českokrumlovské nemocnice a čtyři na traumatologickou ambulanci českobudějovické nemocnice.

Ke zraněným do nemocnic vyjeli interventi ZZS JčK. Poskytují účastníkům nehody první psychickou pomoc.

V 9:27 hodin byla mimořádná událost za ZZS JčK ukončena.