Aktuality

Záchranáři ZZS JčK se prezentovali na Dni otevřených dveří Letiště České Budějovice

05. 07. 2017

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje se zúčastnila 24.6.2017 Dne otevřených dveří Letiště České Budějovice. Hlavní mottem akce byla oslava 80. let od zahájení provozu letiště. ZZS JčK společně s dalšími složkami IZS byla požádána Krajským úřadem o podpoření oslav aktivní účastí.

Podstatnou náplní prezentace zdravotnické záchranné služby byla činnost informační a edukační. Záchranáři představili veřejnosti svou práci a vybavení. Návštěvníci si mohli prohlédnou naše nejnovější sanitní vozidlo vybavené speciálními nosítky Kartsana Power Bravo s nosností až 300 kg a speciální vozidlo pro řešení následků mimořádných událostí. Dětští i dospělí si pod odborným dohledem mohli vyzkoušet resuscitaci pacienta na modelu a zopakovali si zásady první pomoci.

Společně se záchranáři akce zúčastnili i kolegové z Nadačního fondu Kryštůfek. Děti do 15 let si zde mohli zasoutěžit při „Malování s Kryštůfkem“. Posláním nadačního fondu je pomoc dětem, které se ocitnou v péči zdravotnických záchranářů nebo personálu urgentních příjmů nemocnic. Plyšová hračka Kryštůfka záchranáře má v této činnosti klíčovou roli. Pomáhá dětem zraněným a nemocným na palubách sanitních vozů, snižuje jejich úzkost a obavy.

Fotogalerie