Aktuality

Rallye Rejvíz 2017

30. 05. 2017

V minulém týdnu proběhl v Koutech nad Desnou již jednadvacátý ročník mezinárodní odborné a vysoce uznávané soutěže záchranných služeb Rallye Rejvíz. V letošním roce se do soutěže RR přihlásilo 92 lékařských i nelékařských týmů ze 17 zemí. Nechyběly týmy z Čech, Japonska, Kanady, Spojených států, Norska, Estonska, Británie, Německa, Maďarska, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Litvy, Slovenska a Nizozemska.

Na soutěžící čekalo v denních i nočních etapách 14 odborných úkolů. Posádky při jejich řešení postupují stejně jako při reálném výjezdu záchranné služby. Autoři soutěžních úkolů kladou důraz na věrohodnost nasimulovaných situací. Většina připravených úkolů má svůj základ ve skutečných výjezdech záchranné služby. Jedná se o fyzicky, vědomostně i diagnosticky náročné a zajímavé zásahy.

Za Zdravotnickou záchrannou službu JčK v letošním roce soutěžil pouze jeden tým RZP, který se v Národní soutěži posádek RZP se umístil na 22. místě. Za vzornou reprezentaci děkujeme Milanu Penovi, Karlu Chrtovi a Jiřímu Božoňovi. Jiřímu zároveň gratulujeme ke krásnému 3. místu v soutěži operátorů a dispečerů "Zlaté sluchátko".

Poděkování patří i členům Výškového záchranného družstva ZZS JčK a Karlu Žateckému za realizaci jednoho ze soutěžních stanovišť s názvem "Nožička".

Fotogalerie