Aktuality

Cena Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR za rok 2016

18. 10. 2016

U příležitosti XXIII. Dostálových dnů urgentní medicíny proběhlo předávání cen AZZS ČR.

Jedná se o ocenění udělené pracovníkům zdravotnických záchranných služeb na základě nominace jednotlivých členů AZZS ČR jako výraz poděkování a úcty k vynikajícímu výkonu jejich práce. Cena AZZS ČR je udělována od roku 2014 a mezi oceněnými jsou nejen lékaři, zdravotničtí záchranáři a řidiči, ale i pracovníci, kteří se významně podílejí na chodu organizací z administrativních pozic.

V rámci letošního III. ročníku se Asociace zdravotnických záchranných služeb rozhodla ocenit celkem 18 nominovaných: Bc. Kateřinu Zvonařovou; Jaroslavu Makovskou; Evu Chlivényiovou; Dagmar Kellnerovou; Janu Prokůpkovou; Michala Georgieva, Dis.; Petra Matějíčku, Dis.; MUDr. Pavla Zusku; Pavla Belfína; MUDr. Jiřího Krejčího; Pavla Kohoutka; Ing. Přemysla Kubalu; Bohdana Jančatu; MUDr. Igora Paara; Mariana Smolíka, Dis.; MUDr. Petra Novotného; Jiřího Ludvíka, Dis.a Roberta Tomku. Ocenění převzali od MUDr. Marka Slabého, prezidenta AZZS ČR a MUDr. Jany Šeblové, předsedkyně ČSL JEP - Společnosti urgentní medicíny a medicíny katastrof.

Za vynikající diagnostickou rozvahu a okamžitý léčebný zásah vedoucí k záchraně života dítěte obdržela ocenění Bc. Kateřina Zvonařová ze ZZS JčK.

Prezentace oceněných pracovníků zdravotnických záchranných služeb za rok 2016.

Fotogalerie.

Paní Kateřina Zvonařová je velmi zkušená záchranářka ZZS JčK, s rychlým rozhodováním na podkladě výborných znalostí akutních stavů, jejich diagnostikou a léčbou. Tyto vlastnosti se plně projevují při výjezdech, v poslední době při záchraně života malého chlapce s náhlou poruchou srdeční činnosti.

Svou profesní kariéru zahájila v roce 1985 jako sestra u lůžka na chirurgickém oddělení v OÚNZ Tábor. Od roku 1991 v tomto zařízení působila jako anesteziologická sestra. V roce 1995 začala pracovat na ZZS Tábor jako výjezdová sestra a operátorka OOP.

V současné době je místem jejího pracovního působení Oblastní středisko ZZS v Prachaticích. Jako lektorka se věnuje školení pracovníků v oblasti krizového řízení a připravenosti na mimořádné události. V neposlední řadě je také členkou realizačního týmu mezinárodní soutěže Rallye Rejvíz.