Aktuality

Záchranáři v Dačicích se přestěhují do nových prostor

03. 12. 2015


Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje dnes převzala nové prostory pro výjezdovou základnu v Dačicích. Slavnostního předání proběhlo dnes dopoledne v areálu Dačické nemocnice za přítomnosti náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Ivany Stráské, ředitele ZZS JčK MUDr. Marka Slabého, ředitelky Nemocnice Dačice, a.s. MUDr.Miroslavy Člupkové a dalších zástupců zainteresovaných subjektů.

Záchranáři doposud sídlili v prostorách nemocnice na více místech. Řidiči v jedné budově, lékaři a záchranáři v jiné budově. Toto uspořádání bylo z provozních důvodů velmi nepraktické. Díky nadstandartním vztahům s nemocnicí se podařilo v jejím areálu najít nové prostory pro kompletní výjezdovou skupinu rychlé lékařské pomoci v jedné budově i s garážovým stáním. Prostory prošly částečnou rekonstrukcí včetně výměny oken a garážových vrat. Záchranáři nyní mají k dispozici garáž pro jedno sanitní vozidlo, sklad léků, dezinfekční místnost, denní místnost, šatny, sociální zázemí a místnosti pro lékaře, řidiče a záchranáře.

Na výjezdové základně v Dačicích slouží v nepřetržitém provozu jedna posádka rychlé lékařské pomoci. Za rok vyjíždí přibližně k 1500 případům.