Aktuality

Nová výjezdová základna v Horní Plané

25. 06. 2015

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje zahájí od července provoz již 30. výjezdové základny v obci Horní Planá na Českokrumlovsku. Slavnostní otevření nových prostor se uskutečnilo v úterý 23. června za přítomnosti hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly, náměstkyně hejtmana Mgr. Ivany Stráské, ředitelky Domova důchodců Horní Planá, starosty obce Horní Planá Jiřího Hůlky, ředitele ZZS JčK MUDr. Marka Slabého a řady dalších významných hostů.

Zázemí pro výjezdovou skupinu ZZS je umístěno v areálu Domova důchodců Horní Planá. Vyčleněné prostory prošly rekonstrukcí tak, aby plně vyhovovaly požadavkům na provoz ZZS a platné legislativě. Nově zde byla postavena garáž pro sanitní vozidlo. Výjezdová základna bude od 1. července 2015 obsazena ve dvanácti-hodinovém denním provozu posádkou rychlé zdravotnické pomoci, která v případě potřeby bude spolupracovat s lékařskou posádkou z Českého Krumlova.

Nové stanoviště zlepší dostupnost přednemocniční neodkladné péče pro pacienty v okolí horní části Lipenské přehrady, tedy obcí Horní Planá, Želnava, Nová Pec, Černá v Pošumaví a Vojenského újezdu Boletice – míst s hraničními dojezdovými časy.

Otevření nové výjezdové základny v Horní Plané je nejen dalším krokem k splnění plánu plošného pokrytí kraje výjezdovými základnami tak, aby dojezdová doba splňovala zákonem danou dosažitelnost dvaceti minut, ale především dalším zlepšením kvality akutní přednemocniční neodkladné péče pro naše občany v dané lokalitě.

Fotogalerie