Aktuality

Nácvik řešení MU v Jindřichově Hradci

08. 10. 2014

Jindřichohradečtí záchranáři nacvičovali zásah u mimořádné události s hromadným postižením zdraví. K instruktážně metodickému zaměstnání byla příhodně využita budova v areálu jindřichohradecké nemocnice určená k demolici.

Námětem cvičení byl výbuch v nemocničním pavilonu s částečným zřícením budovy a požárem v jednom z pater. Hlavním záměrem bylo procvičení správného postupu při třídění a ošetřování zraněných v rámci medicíny katastrof.

„V třípatrové budově dochází ke statické poruše a zřícení její části, ve třetím patře dochází k požáru, odkud je vyproštěno 5 figurantů. Ve druhém patře se nachází dalších deset figurantů s různým typem poranění. Pacienti jsou přenášeni do prvního patra, zde jso roztříděni, dle závažnosti stavu ošetřeni a dále odsunuti do nemocnice. Zranění jsou transportováni na oddělení urgentního příjmu Nemocnice Jindřichův Hradec a.s.“

Cvičení proběhlo ve dvou kolech. Do dopolední části byl kromě ZZS zapojen i urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec a hasiči. Druhé kolo se konalo již pouze pro pracovníky ZZS z důvodu procvičení správného postupu třídění a ošetření co největším počtem zaměstnanců ZZS.

Fotogalerie