Aktuality

Rallye Rejvíz 2014

28. 05. 2014

V Koutech nad Desnou se od 21. do 25. května konal již 18. ročník mezinárodního odborného metodického zaměstnání a soutěže pro posádky zdravotnických záchranných služeb.

Letošní novinkou, bylo zavedení kategorií STANDART a FREESTYLE, které umožnilo účast i nestandardně složeným posádkám a zároveň zachování co nejspravedlivější hodnocení všech posádek. Do Národní soutěže RR se přihlásilo 24 lékařských posádek a 33 posádek záchranářů z celé ČR. Mezinárodní soutěže se zúčastnilo 16 posádek lékařských a 19 paramedických. Na soutěžící čekalo ve třech denních a dvou nočních etapách pestrá škála zajímavých úkolů.

Za jihočeskou záchrannou službu letos do Jeseníků vyrazily získat nové zkušenosti tři lékařské posádky z Jindřichova Hradce, Strakonic a Písku a tři nelékařské posádky z Tábora, Prachatic a Písku. Nejlépe se dařilo posádce RLP Strakonice která se umístila na 9. místě v kategorii standart. Ve stejné kategorii se pak umístily na 14.místě RLP Jindřichův Hradec a 15.místě RLP Písek. Naše posádky RZP se umístily na těchto místech: 14. ZZS Tábor, 21. ZZS Prachatice a 32. ZZS Písek.

Již tradičně se na realizaci RR aktivně podíleli i naši letečtí záchranáři. Zajišťovali provoz stanoviště „Postroj“, kde všichni soutěžící museli slanit z druhého patra vnitřkem schodiště. Na stanovišti strávili 14 hodin a pod rukama jim prošlo více jak 310 soutěžících.

Více o letošním ročníku včetně kompletních výsledkových listin naleznete na oficiálních stránkách Rallye Rejvíz.