Aktuality

Mobil salon

05. 05. 2014

Ve dnech 11. – 13. dubna 2014 se konal již 22. ročník výstavy Mobil salon. Pavilon „Z“, ve kterém se prezentovaly složky IZS, patřil již tradičně k nejpoutavějším částem výstavy.

V letošním roce nabídly návštěvníkům jednotlivé složky IZS expozici uniforem, které používají záchranáři, policisté a hasiči při výkonu služby. Uvnitř v pavilonu byla vystavena menší zásahová vozidla v barvách všech složek integrovaného záchranného systému. Zdravotnická záchranná služba JčK konkrétně vystavila Škodu Yetti, kterou využíváme v systému Redez vouz. Vnitřní expozice ZZS JčK přiblížila návštěvníkům náplň práce záchranářů a celý systém organizace výjezdové činnosti záchranné služby. Prohlédnout si mohli i řadu speciálních pomůcek využívaných jak při výcviku záchranářů tak při vlastní práci v terénu.

Před pavilonem „Z“ byl připraven blok poutavých ukázek společné práce záchranářů, policistů a hasičů. Své dovednosti předvedli i policejní kynologové, nechyběla ani ukázka sebeobrany, kterou si připravili policisté ze Školního policejního střediska v Lišově společně s městskou policií a zdravotnickou záchrannou službou.Velkou atrakcí pro diváky byl i přílet vrtulníku Letecké záchranné služby Bell 427 a možnost zblízka si prohlédnou jeho vybavení.

Fotogalerie