Aktuality

Lipno, den s Integrovaným záchranným systémem

07. 09. 2020

V sobotu 5. září na Lipně u Království lesa proběhla oblíbená edukační akce složek Integrovaného záchranného systému. Pro rodiny s dětmi si složky IZS připravily zábavný, preventivně edukační program. Návštěvníci si na jednotlivých stanovištích mohli vyzkoušet, jak zvládat nebezpečné situace na sinicích, ve vodě, při požáru nebo co dělat, když je někdo v ohrožení života.

Den s IZS - stanoviště zdravotnické záchranné službyDen s IZS - zábavný nácvik stavění krváceníDen s IZS - prohlídka sanitky

K vidění zde byla vozidla, technika a vybavení policie, hasičů, zdravotnické záchranné služby, horské služby a vodní záchranné služby. Na stanovišti Zdravotnické záchranné služby se návštěvníci pod vedením profesionálních záchranářů se učili, jak postupovat v případě náhlé zástavy oběhu a jak zastavit masivní krvácení. Profesionální hasiči a Letecká služba PČR v rámci akce uspořádali cvičení, při kterém trénovali likvidaci lesního požáru. Lidé tak měli ojedinělou možnost vidět zblízka hašení požáru za pomoci vrtulníku s bambi vakem v podvěsu.

Akce se opět setkala s velkým zájmem a pozitivními ohlasy ze strany veřejnosti.

Fotogalerie