Aktuality

Nová výjezdová základna ZZS JčK

22. 10. 2013

Zdravotnická záchranná služba JčK v souladu s plánem pokrytí území kraje výjezdovými základnami zahájila 1. 10. 2013 provoz další, již 28. výjezdové základny a to ve Vyšším Brodě. Zázemí pro posádku vzniklo přímo budově Policie ČR - Obvodní oddělení Lipno nad Vltavou, služebna Vyšší Brod. Záchranáři zde mají pronajaté dvě místnosti a garáž pro sanitní vozidlo.

Jihočeská policie takovouto spolupráci samozřejmě přivítala, záchranáři i policisté společně v rámci IZS pracují v terénu i na místech mimořádných událostí a působení ve společné budově bude pro obě složky jen přínosem. Starosta města i občané zcela jistě takovéto integrované pracoviště také přivítají. Jde o další vstřícný krok dostupnosti těchto služeb veřejnosti.

Výjezdová základna Vyšší Brod je obsazena ve dvanáctihodinovém denním provozu posádkou rychlé zdravotnické pomoci (RZP), tj. bez lékaře. Její dojezdový rádius pokryje především příhraniční oblast mezi obcemi Lipno nad Vltavou, Rožmitál na Šumavě a Dolní Dvořiště. Činnost výjezdové základny je řízena Zdravotnickým operačním střediskem ZZS JčK, které vysílá posádku na základě tísňového volání na linku 155.

ZZS JčK k 1. 10. 2013 disponuje 28 výjezdovými základnami s 50 výjezdovými skupinami přes den a 43 v nočních hodinách.