Aktuality

PPP Open aneb Na vlastní kůži pro občany obce Hlavatce

04. 09. 2012

Vzdělávací středisko v obci Hlavatce okr. Tábor bylo zázemím pro projektové aktivity Evropského projektu "Záchrana života na vlastní kůži aneb První pomoc prožitkem", CZ.1.07/1.3.06/03­.0005, který realizovalo občanské sdružení Ve škole i mimo ni ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Jihočeského kraje - partnerem projektu.

Jako poděkování za skvělé zázemí a vstřícnost obyvatel obce uspořádali realizátor projektu společně s partnerem projektu otevřené pětihodinové školení pro občany obce, nazvané PPP - Open aneb Na vlastní kůži pro občany obce Hlavatce.

Akce proběhla v sobotu 1. září v odpoledních hodinách ve vzdělávacím středisku Hlavatce. Obyvatelé obcí Hlavatce, Vyhnanice a Debrník využili nabídky tohoto programu a školení bylo zaplněno do posledního místa.

35 účastníků ve věku 14 – 67 let absolvovalo postupně 3 bloky programu se zážitkovými prvky. Součástí akce byl i doprovodný program pro děti účastníků, vedený zkušenými lektorkami, kterého se účastnilo 19 dětí účastníků školení.

Program byl veden zdravotnickými a prožitkovými lektory projektového týmu. Ze ZZS JČK se vzdělávací akce jako lektoři účastnili ředitel organizace - MUDr. Marek Slabý a Aneta Křivánková DiS.