Aktuality

Mobil salon 2012

23. 04. 2012

Zdravotnická záchranná služba JčK se prezentovala na tradiční výstavě Mobil salon 2012, která se konala ve dnech 13. - 15. dubna 2012 na Výstavišti v Českých Budějovicích.

Pro jubilejní 20. ročník výstavy si jihočeští záchranáři společně s kolegy z Integrovaného záchranného systému JčK připravili poutavý program. Uvnitř pavilonu „Z“ prezentovaly všechny složky svoji činnost a před pavilonem mohli návštěvníci shlédnout ukázky jednotlivých složek i vzájemné součinnosti. Novinkou byla simulace mimořádné události - nehody autobusu s velkým počtem zraněných, na které se podílely všechny složky IZS. Velmi poutavá byla i ukázka zásahu pořádkové jednotky PČR proti „rowdies“- problematické skupině sportovních fanoušků.

ZZS JčK letos svoji expozici zaměřila na prezentaci svého vybavení pro řešení Mimořádných událostí. V prostorách pavilonu „Z“ si návštěvníci mohli např. prohlédnout speciální vybavení „Biohazard teamu“, tj. skupiny ZZS JčK pro řešení výskytu vysoce nebezpečné nákazy. Součástí vnější expozice bylo materiálové vozidlo pro řešení následků mimořádné události, sanitní vozidlo VW T5 se standartní zdravotnickou zástavbou a úplnou novinku bylo malé zásahové vozidlo Škoda YETI, které na výstavu zapůjčilo OS Prachatice.

Fotogalerie