Aktuality

Záchranáři před kamerou

21. 10. 2011

Záchranáři ZZS JčK pomáhali dětem ze Salesiánského střediska v Českých Budějovicích při natáčení výchovně preventivního filmu „Bezpečně na kole“. Tento TV spot natáčel dětský štáb z filmového kroužku při SaSM-DDM (http://www.sasmcb.cz/).
Projekt "Bezpečně na kole" je neziskový a nekomerční projekt, který chce upozornit na důležitost bezpečné jízdy na jízdním kole, bez sluchátek s hudbou v uších a zapnutou cyklistickou helmou. Tyto dva "přestupky" jsou velmi často příčinou dopravních nehod s vážným zraněním. Naše posádka pod vedením dětského režiséra sehrála na místě klíčovou scénu, kdy po střetu dítěte-cyklisty s osobním automobilem přijíždí posádka záchranné služby. Po základním vyšetření a ošetření zraněného chlapce nakládají do sanitky a odjíždí.
Natáčení proběhlo 14. října odpoledne na křižovatce ve Čtyřech Dvorech v Českých Budějovicích. Trvalo přibližně dvě hodiny a kromě zdravotníků záchranné služby se ho zúčastnili i příslušníci Policie ČR. Spolupráce s dětským filmovým štábem byla pro záchranáře příjemným zpestřením jinak velmi náročného práce.

Fotogalerie