Aktuality

Nová vozidla pro řešení následků mimořádné události

10. 08. 2011

Dne 21. června 2011 v 10.00 na parkovišti fotbalového stadionu Dynamo proběhlo slavnostní předání čtyř vozidel pro řešení následků mimořádné události. Akce proběhla za účasti hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly .

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje si je dobře vědoma rizik spojených s výskytem průmyslových objektů na území JčK, s velkou koncentrací dopravní infrastruktury, s problémy a riziky během přírodních katastrof, teroristických aktů, ale i při společenských akcích s velkou koncentrací osob.

Pro minimalizaci následků pro občany a maximální podporu zasahujících zdravotnických týmů vytvořila ZZS JčK systém čtyř setů, které jsou rozmístěny na čtyřech střediscích. Skladba a objem materiálového vybavení jednoho vozu je limitována pro 50-100 postižených. Jedná se o vozidla Iveco Daily 4x4 se speciální zástavbou. Budou sloužit k dopravě materiálu pro zasahující zdravotnické složky na místě vzniku Mimořádné události (MU), k logistické podpoře těchto složek a jako pracoviště pro zdravotnického velitele zásahu.

Umístění jednotlivých setů bylo voleno tak, aby max. dojezdová doba na kterékoliv místo v kraji, alespoň jedním vozidlem, byla max. 1 hodina. Proto byla vybrána střediska Tábor, Strakonice, Jindřichův Hradec a České Budějovice.

Fotogalerie